You are currently viewing Ανακρίνοντας τον John Roa

Ανακρίνοντας τον John Roa

Ο John Roa είναι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας σχεδόν για όλη την διάρκεια της ζωής του. Έχει ιδρύσει 6 επιχειρήσεις από την ηλικία των 14 ετών. Ασχολείται επίσης με την φιλανθρωπία και τις επενδύσεις σε επιχειρηματικές προσπάθειες. Η μεγαλύτερη επιχειρηματική του επιτυχία, η εταιρεία ÄKTA, ήταν μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στις ΗΠΑ για τα έτη 2013 και 2014. Η ÄKTA εξαγοράστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τον όμιλο Salesforce Inc. (NYSE: CRM).

Μετά την πώληση της ÄKTA ο Roa έκανε μια παύση σε σχέση με τις επιχειρήσεις τεχνολογίας, ίδρυσε την RoaVentures, μια επενδυτική εταιρεία με ενδιαφέρον σε επενδύσεις σε πρώιμες επιχειρήσεις (early-stage investments), σε project γύρω από εταιρείες «lifestyle». Επένδυσε στην εταιρεία Ellison (luxury eyewear, χειροποίητα γυαλιά ηλίου, κατασκευασμένα στην Ελλάδα), στην εταιρεία The Grand Voyage (παπούτσια υψηλού design που κατασκευάζονται στην Ιταλία) κλπ. Πρόσφατα, έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δράση στον κλάδο του reale state στο νησί της Μυκόνου.

Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον John Roaστις 12 Μαρτίου 2018, για μια πολύ ενδιαφέρουσα «ανάκριση» (Fireside chat). Τον ρόλο των «ανακριτών» έπαιξαν η κα Μανταλένα Καϊλή, MADE Group Co CEO, ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος, Fabrika Storytelling Ideas και ο Πρόεδρος του ΥΕΤ, κ. Βασίλης Τσουλής.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College. Συμμετείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών (Business and Economics Department – BAED), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον John Roa και να του απευθύνουν ερωτήσεις.

Η συνέντευξη – συζήτηση κάλυψε διάφορες θεματικές γύρω από την επιχειρηματικότητα και την εμπειρία του καλεσμένου – startups, creativity, δεξιότητες κλπ. Ο John Roa αναφέρθηκε με πολύ θετική διάθεση και στις αποτυχίες που αντιμετώπισε και πως αυτές τον βοήθησαν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το Προξενείο των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Σχετικά λινκ:

https://roa.com
https://medium.com/@johnroa/the-secret-of-getting-rich-on-startups-87958b9347da

 

#fabrikaid #citycollege #roaventures #yetngo

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”170″ gal_title=”John Roa Fireside Chat”]