You are currently viewing Διαδικτυακό μάθημα: «Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies – The Greek Story»

Διαδικτυακό μάθημα: «Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies – The Greek Story»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα Massive Open Online Course (MOOC) στην πλατφόρμα της Courseraαναπτύχθηκε με υλικό σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Ελληνικό κοινό, σε σχέση με την επιχειρηματικότητα. Το ελληνικό εκπαιδευτικό υλικό καλύπτει πανεπιστήμια, υποστηρικτικούς οργανισμούς, χρηματοδοτικούς φορείς, επιχειρηματίες νεοφυών εταιριών, οικογενειακές επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα έχει ενσωματώσει σε τέτοια έκταση υλικό από την Ελλάδα.

Ως μέρος του προγράμματος, 4 συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Ιωάννινα. Περισσότεροι από 300 άτομα συμμετείχαν στις συναντήσεις, όπου είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία παρουσίαση του προγράμματος και να απευθύνουν ερωτήσεις στους καλεσμένους ομιλητές. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΥΕΤ Βασίλης Τσουλής ήταν ένας από τους 2 ομιλητές του meetupστη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον επιχειρηματία και “angel investor” Απόστολο Αποστολάκη.

Η συνολική δράση ήταν μια συμπαραγωγή του ALBA Graduate Business School, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της Metavallon και της εταιρείας παραγωγών Colored Pencils.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”119″ gal_title=”MOOC”]

 

https://www.youtube.com/channel/UCFbXvgo0Z7nQQvSPF1FDo9Q