You are currently viewing Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης: Creative Entrepreneurship

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης: Creative Entrepreneurship

Η δράση πραγματοποιήθηκε 12­-20 Απριλίου 2013 στην Δρέσδη της Γερμανίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Creative Entrepreneurship“ είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή δημιουργικούς νέους επαγγελματίες από τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία και την Ισπανία με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και και καλών πρακτικών στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών.

Καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες, προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις και τις ιδέες τους σχετικά με την δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία της περιοχής τους καθώς και για την ανάπτυξη οργανωμένων δράσεων, εργαλείων, μεθοδολογιών αλλά και στρατηγικών που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση και προώθηση των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών, προκειμένου να αναπτύξουν τις ατομικές τους ικανότητες οι οποίες θα έχουν επιπτώσεις στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία της χώρας τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξούσε να βοηθήσει και να συνδέσει καλλιτέχνες, δημιουργούς, επαγγελματίες και άτομα που εργάζονται στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας, με σκοπό να δημιουργήσει μια πλατφόρμα προκειμένου να αναπτύξουν το δίκτυό τους και να τους ενθαρρύνει να συνεργάζονται σε διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, με την επίσκεψη σε δημιουργικές επιχειρήσεις στη Δρέσδη, όπως η Bottle Crop, η Volume 11, η Nikkifaktur, η Ballroom Studios, η Rutloff Garments κ.α. οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν μέσα από πραγματικά παραδείγματα το επίπεδο ανάπτυξης της δημιουργικής βιομηχανίας της Δρέσδης, τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και τις επιπτώσεις των δημιουργικών επιχειρήσεων για την τοπική οικονομία και την κοινωνία. Επίσης, οι συμμετέχοντες έμαθαν περισσότερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Δρέσδη, μέσα από μια λεπτομερή παρουσίαση από την οργάνωσηWir gestalten Dresden ενώ ο Dr. Michael Anz από το τοπικό Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης πρόσθεσε περισσότερα στοιχεία. Ενδιαφέρον είχε και ένα εργαστήριο από τη Saskja Rudolf με τον τίτλο “Hacking Happiness” το οποίο επιχειρούσε να κάνει τους συμμετέχοντες να δουν το θέμα της ευτυχίας από διαφορετική σκοπιά και παρουσίασε διάφορα παραδείγματα για το πως μπορεί να βελτιωθεί η ζωή στην πόλη με αυτή τη μέθοδο.

Σε καθημερινή βάση το αγγλόφωνο πρόγραμμα προσέφερε ομιλίες και εργαστήρια πάνω σε διαφορετικούς τομείς και πτυχές της Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας και της Δημιουργικής Οικονομίας με απώτερο σκοπό να κάνει τις έννοιες αυτές πιο προσιτές στους συμμετέχοντες και την αποτελεσματική ενασχόληση με αυτές πιο εφικτή. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν την κατάσταση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας που επικρατεί στη χώρα τους και πιο συγκεκριμένα στην πόλη τους, σχηματίζοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση και ενισχύοντας ή διορθώνοντας τις υπάρχουσες αντιλήψεις.

Επισκεφθείτε την σελίδα της δράσης Creative Entrepreneurship εδώ.

Το πρόγραμμα ήταν χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα Youth in Action της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”68″ gal_title=”EU Program – Creative Entrepreneuship”]