Εναρκτήρια εκδήλωση Film Beyond και πλατφόρμας Reel Talent

Share This Post

Η αναπτυσσόμενη ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία αντιμετωπίζει έλλειψη δεξιοτήτων μεταξύ των νέων πτυχιούχων, γεγονός που οδηγεί σε εξάρτηση από προσλήψεις από το εξωτερικό και αύξηση του κόστους. Η ανεπαρκής εκπαιδευτική προετοιμασία εμποδίζει την επιτυχία στη συγκεκριμένη βιομηχανία και δημιουργεί εμπόδια για τις συνεργασίες ΗΠΑ-Ελλάδας στον κινηματογράφο.

Το “Film Beyond” δεσμεύεται να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις εξοπλίζοντας τους νέους καλλιτέχνες και τα μέλη του συνεργείου με τις απαραίτητες δεξιότητες και συνδέοντάς τους με ευκαιρίες της βιομηχανίας, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ των σημερινών εκπαιδευτικών προσφορών και των εξελισσόμενων αναγκών της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το “Film Beyond” αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια ταλέντων. Συνεργαζόμενοι στενά με ακαδημαϊκά ιδρύματα, στοχεύουμε να συνδράμουμε στον εμπλουτισμό των υφιστάμενων προγραμμάτων σπουδών και το σχεδιασμό νέων, διασφαλίζοντας ότι αυτά ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τις πραγματικές ανάγκες της κινηματογραφικής βιομηχανίας σήμερα. Αυτή η προσέγγιση δεν ωφελεί μόνο τους φοιτητές και τους επαγγελματίες αλλά ενισχύει επίσης τη συνολική ποιότητα και ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η έναρξη του “Film Beyond” σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία – ένα κεφάλαιο όπου η εκπαίδευση, οι δεξιότητες και οι ευκαιρίες συγκλίνουν για τη δημιουργία ενός ακμάζοντος, αυτάρκους οικοσυστήματος. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την αφοσίωση των εταίρων και των συμμετεχόντων μας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα λαμπρότερο, χωρίς αποκλεισμούς μέλλον στον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα “Film Beyond” εγκαινιάστηκε στο γραφικό Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024. Η εκδήλωση περιελάμβανε τα αποκαλυπτήρια του έργου παράλληλα με την πλατφόρμα εργασίας του αλλά και διεισδυτικές συζητήσεις με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, όπως το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης και διάφορα ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις σχετικά με τα εργαστήρια, τις εκδηλώσεις δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε. Μαζί, μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα και να ανεβάσουμε τον ελληνικό κινηματογράφο σε νέα ύψη.

#FilmBeyond #ReelTalent #USfilminginGreece #USEmbassyAthens #YET

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

AI4AGRI EU Project 1st Newsletter

Συναρπαστικά νέα από το AI4AGRI! Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την πρώτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου AI4AGRI, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας να