Συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

marie-curie-actions

DIEM - Distributed Ledger Technology: Innovation & Ecosystem Management

Horizon - MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) Doctoral Networks 2021 -Το DIEM είναι ένα Διδακτορικό Δίκτυο (Βιομηχανικά Διδακτορικά -Industrial Doctorates) που δημιουργεί μια πλατφόρμα για τους ερευνητές ώστε να συμμετάσχουν στη συμπαραγωγή γνώσης, διερευνώντας τις σύγχρονες προκλήσεις και τις κοινωνικές επιπτώσεις της τεχνολογίας Blockchain σε όλους τους φορείς και τα όρια της βιομηχανίας. Έχει σημαντικές δυνατότητες δημιουργίας αντίκτυπου στη σταδιοδρομία των διδακτόρων, καθώς η μετατροπή της Ευρώπης σε μια κοινωνία ικανή να οικοδομήσει την ανταγωνιστικότητά της στην ψηφιακή τεχνολογία απαιτεί την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς υπεύθυνων ερευνητών.

CISCOFY - A Connective, Inclusive and Smart digital Competence- building Framework

Erasmus+ Cooperation partnerships in higher education - Το CISCOFY αποσκοπεί στην ενίσχυση και συμπλήρωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των καθηγητών πανεπιστημίων, ενισχύοντας την ψηφιακή τους ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα και τις ικανότητές τους, προκειμένου να επεκταθεί η διαδικτυακή εκπαίδευση. Βασίζεται σε τρεις κύριους πυλώνες: ψηφιακός μετασχηματισμός μέσω της ανάπτυξης ψηφιακής ετοιμότητας, ανθεκτικότητας και ικανοτήτων, ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προώθηση της ένταξης και της εκπροσώπησης στην ψηφιακή εκπαίδευση και προώθηση και επιβράβευση της αριστείας στην διαδικτυακή εκπαίδευση.
Super-Youth-logo

superYOUTH - Spot-on youth for a democratic, informed and more crisis- responsive EU society

Erasmus+ Cooperation partnerships in youth - Το πρόγραμμα superYOUTH επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και τη συμμετοχή των νέων στην αποκάλυψη της παραπληροφόρησης, (Disinformation, Misinformation, and Malinformation - DMM), προκειμένου να επιτευχθεί μια δημοκρατική, ενημερωμένη και πιο ευέλικτη στην κρίση κοινωνία της ΕΕ.
entreYOUTH-final-logo-01-1024x891

entreYOUTH - An Entrepreneurial Youth Worker Training Programme on Sustainable & Circular Urban Food Enterprising

Erasmus+ Cooperation partnerships in youth - Το entreYOUTH αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός διακρατικού προγράμματος κατάρτισης επιχειρηματικών εργαζομένων νέων στη μη τυπική εκπαίδευση, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης (για τη βιώσιμη & κυκλική επιχειρηματικότητα στα αστικά τρόφιμα), το οποίο οι εκπαιδευτές νέων (youth workers) θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την κατάρτιση των νέων. Επίσης, μια ψηφιακή εργαλειοθήκη για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών που θα τους επιτρέπει να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους.
DIYouth-vertical-logo

DIYouth - Digital Youth Training on Creative & Cultural Digital Entrepreneurship

Erasmus+ Cooperation partnerships in youth - Το πρόγραμμα DIYouth στοχεύει στην ανάπτυξη ενός διακρατικού προγράμματος κατάρτισης (μη τυπικής εκπαίδευσης) για τους νέους και τους εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μια εργαλειοθήκη κατάρτισης για την πολιτιστική και δημιουργική ψηφιακή επιχειρηματικότητα (Cultural and Creative Digital Entrepreneurship CCDE)- επιπλέον, μια εργαλειοθήκη εκπαίδευσης των εκπαιδευτών που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της ικανότητας ψηφιακής και επιχειρηματικής κατάρτισης.
devil-blue

DisinfoHacks

Το DisinfoHacks είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς επιρροής στον τομέα της επικοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι σύγχρονες κοινωνίες
digileap logo

digiLEAP – Digitally Shifting EU’s Law & Legal Studies’ Content in Higher Education

Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices - Το digiLEAP αποσκοπεί στην ενίσχυση της ψηφιακής ετοιμότητας των πανεπιστημιακών τμημάτων Νομικής και του νομικού τομέα απέναντι στο ψηφιακά μετασχηματισμένο περιβάλλον (τόσο στην ηλεκτρονική εκπαίδευση όσο και στο επαγγελματικό περιβάλλον), καθιστώντας τη μάθηση και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων πιο αποτελεσματική.
Erasmus plus

Activate your strengths through art

Erasmus+ Learning Mobility of Individuals - Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συγκέντρωσε 32 νέους από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ουκρανία σε ένα 7ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βερολίνο, για το πώς να σχεδιάσουν εργαστήρια και να βιώσουν μη τυπικές, δημιουργικές μεθόδους για την εργασία με νέους.
logo-sea

SEA (Smart Cross-border Entrepreneurship Accelerator)

Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020” Cooperation Programme - Το έργο SEA (Smart Cross-border Entrepreneurship Accelerator) είναι ένα φιλόδοξο διασυνοριακό έργο που επιδιώκει απτά και βιώσιμα αποτελέσματα και βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασίας. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση του περιφερειακού συστήματος υποστήριξης των επιχειρήσεων και η ενδυνάμωση του ανεκμετάλλευτου επιχειρηματικού δυναμικού της περιοχής.
teachpaas

EU-TeachPaaS - Pan-EU network of digital education passport centres in higher education

Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices - Το EU-TeachPaaS στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου 6 κέντρων πιστοποίησης ψηφιακής εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα οποία θα παρέχουν κατάρτιση και πιστοποίηση για πανεπιστημιακούς διδάσκοντες, διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές, που δραστηριοποιούνται στη διαδικτυακή μάθηση, εξειδικεύοντας τις ικανότητες του DigCompEdu και τις παγκόσμιες καινοτομίες για τις τοπικές ανάγκες.
RRIstart

RRIstart - A Responsible Research & Innovation Model for Impact investment & Responsible Startups

Horizon RIA Research and Innovation action - Το RRIstart ανταποκρίνεται στις προσπάθειες της ΕΕ να προωθήσει τις επενδύσεις αντίκτυπου (impact investment - επενδύσεις που αποφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη) αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο μοντέλο με βάση την RRI για νεοφυείς επιχειρήσεις, το οποίο συμπληρώνεται από έναν κατάλογο δεικτών επενδύσεων αντίκτυπου με βάση την RRI σε ένα πλαίσιο πολλαπλών ενδιαφερομένων (πέρα από την τετραπλή έλικα).
298143094_731353801262015_72687644399378954_n

CoopSkills: Skills Empowerment for Cooperative Business Start-ups

Erasmus+ Learning Mobility of Individuals - Τα μέλη του προσωπικού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εμπειρίες παρακολούθησης θέσεων εργασίας σε 4 χώρες, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στο αντικείμενο της ίδρυσης επιχειρήσεων. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν στην "κοινωνική επιχειρηματικότητα και το συνεταιριστικό σύστημα”, με ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό-στόχο που ανήκει σε μειονεκτούσες ομάδες, και στη χρήση των νέων τεχνολογιών σε προγράμματα υποστήριξης της ίδρυσης επιχειρήσεων.
mil-project-lab

Media and Information Literacy Project LAB

Erasmus+ Youth in Action Το MIL Project Lab συγκέντρωσε συμμετέχοντες από 25 χώρες (Ισλανδία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πολωνία, Εσθονία, Σλοβακία, Τσεχική Δημοκρατία, Ιταλία κ.ά.) και προσέφερε μια πλατφόρμα για την αλληλεπίδραση μεταξύ των επαγγελματιών της νεολαίας και των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης.
difens-eu

DiFens – Digital Security for Young Entrepreneurs

Eramus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices Στόχος του DiFens είναι να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες ΤΠΕ, να προσφέρει ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες και να προωθήσει την κοινωνική επιχειρηματικότητα.