Αυτόν τον Δεκέμβριο, η γραφική πόλη Teruel της Ισπανίας αποτέλεσε το σκηνικό για την πολυαναμενόμενη εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος SFEntre Erasmus+. Η YET, μαζί με τους εταίρους του έργου μας, συγκεντρώθηκαν για να εγκαινιάσουν μια πρωτοβουλία που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στο τοπίο της γαστρονομικής επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Συνεργαζόμαστε με μια δυναμική ομάδα εταίρων για την υλοποίηση αυτού του έργου:
- Cámara Oficial de Comercio e Industria de Teruel (Ισπανία) – Επικεφαλής του έργου
- FASE Formación (Ισπανία)
- CFP G. Zanardelli (Ιταλία)
- IRIS Sustainable Development (Σουηδία), και
- Omnia (Κύπρος)
Καθένας από τους εταίρους προσφέρει μοναδική τεχνογνωσία και γνώσεις για τον εμπλουτισμό του έργου.
Το έργο SFEntre είναι αφιερωμένο σε:
- Ενίσχυση των επιχειρηματιών της εστίασης: Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους επιχειρηματίες εστίασης και τροφίμων με πράσινες δεξιότητες και τις αρχές του slow food, διασφαλίζοντας ότι η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρηματικών τους μοντέλων.
- Ανάπτυξη εκπαιδευτικών ενοτήτων: Δημιουργούνται καινοτόμες και πρακτικές εκπαιδευτικές ενότητες για την προώθηση της βιώσιμης και αργής επιχειρηματικότητας τροφίμων, ενθαρρύνοντας ένα νέο κύμα οικολογικά ευαισθητοποιημένων ηγετών της γαστρονομίας.
- Προώθηση του κινήματος του αργού φαγητού: Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε το κίνημα του αργού φαγητού σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στην τοπική, βιώσιμη και ποιοτική κατανάλωση τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης:
- Συζητήσαμε τους στόχους του έργου και περιγράψαμε τα βασικά ορόσημα που σκοπεύουμε να επιτύχουμε.
- Ευθυγραμμίσαμε τις στρατηγικές μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής ικανότητας στον ευρωπαϊκό τομέα των τροφίμων, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και τη συμμετοχικότητα.
- Θέσαμε τις βάσεις για τις επερχόμενες εκπαιδευτικές συνεδρίες και τις προσπάθειες χάραξης πολιτικής με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος τροφίμων πιο πράσινο και χωρίς αποκλεισμούς εντός της ΕΕ.
Στη YET, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις θετικές αλλαγές που θα επιφέρει το έργο SFEntre στον τομέα των τροφίμων και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τη διδασκαλία δεξιοτήτων, αφορά τη δημιουργία μιας κοινότητας καινοτόμων ανθρώπων και επιχειρηματιών που εκτιμούν τη βιωσιμότητα όσο και την κερδοφορία.
Παρακολουθήστε το ιστολόγιό μας και ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τακτικές ενημερώσεις, ανακοινώσεις εργαστηρίων και ιστορίες επιτυχίας από το έργο SFEntre. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το μετασχηματιστικό ταξίδι, καθώς προσπαθούμε να επηρεάσουμε το γαστρονομικό τοπίο της Ευρώπης.
#SFEntre #ErasmusPlus #SlowFood #Sustainability #GreenSkills #Entrepreneurship #SlowFoodEntrepreneurship #CulinaryEntrepreneurship #YET