2η Ακαδημία “Energy Union Future Leaders”

Share This Post

Το Greek Energy Forum σε συνεργασία με το American College of Thessaloniki (A.C.T) διοργάνωσαν την 2η Ακαδημία “Energy Union Future Leaders”, με αναφορά το γεωγραφικό πλαίσιο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ακαδημία πραγματοποιηθηκε στη Θεσσαλονίκη, 12-14 Απριλίου 2019.

Η Ακαδημία επέλεξε 30 συμμετέχοντες φοιτητές και πρόσφατους αποφοίτους υψηλού επιπέδου από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον σε ενεργειακά θέματα και με την δυναμική να ξεχωρίσουν σε αυτό τον κλάδο μελλοντικά. 

Ο στόχος αυτής της Ακαδημίας ήταν να εκπαιδεύσει αυτούς τους 30 νέους στην σημασία της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης και τα οφέλη της για την περιοχή. Αυτό επετεύχθη μέσα από στοχευμένες ομιλίες και παρουσιάσεις για την εφαρμογή της Ενεργειακής Ένωσης, μέσα από συζητήσεις επιχειρημάτων (debate sessions) και εργαστήρια σε όλες τις 5 συνεδρίες της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνου για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Maroš Šefčovič.  

Ο Πρόεδρος του ΥΕΤ κ. Βασίλης Τσουλής ήταν προσκεκλημένος ομιλητής της Ακαδημίας. Παρουσίασε ένα σεμινάριο για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για ερευνητικούς σκοπούς από τους φορείς της Ε.Ε.. Έκανε αναφορά με συγκεκριμένα παραδείγματα σε εργαλεία για την πρόσβαση νέων και φορέων σε πληροφορίες, δικτύωση σε σχέση με χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε.  

http://greekenergyforum.com

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

AI4AGRI EU Project 1st Newsletter

Συναρπαστικά νέα από το AI4AGRI! Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την πρώτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου AI4AGRI, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας να