Για το ΥΕΤ

Το YET ιδρύθηκε το 2008 ως YET – Νέοι Επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης (Young Entrepreneurs of Thessaloniki), ως ανεπίσημη ομάδα, με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Έγινε μη κυβερνητική οργάνωση το 2014, με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα. Σήμερα, το YET μετονομάστηκε σε Youth | Entrepreneurship | Education | Technology. Το YET υποστηρίζει νέους και μελλοντικούς επιχειρηματίες, την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το YET στοχεύει σταθερά στο να βοηθήσει το δυναμικό κοινό του (φοιτητές πανεπιστημίων, νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, νεοφυείς επιχειρήσεις, μελλοντικούς και νυν επιχειρηματίες, καθώς και έμπειρους επιχειρηματίες και Μικρό-Μεσαίες Επιχειρήσεις) να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση, τη δικτύωση και την ηγεσία μέσω των δραστηριοτήτων του. Πολλές από τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις μας συνδιοργανώθηκαν σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πανεπιστήμια, Κολέγια, Τεχνικά Κολέγια). Έχουμε συνεργαστεί με ΜΜΕ, MNCs – Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, Επιμελητήρια, Business Angels και Venture Capitalists (VCs).

Το YET είναι προσηλωμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δικτύωση. Ως εκ τούτου, έχουμε οργανώσει πολυάριθμα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια με ποικίλους προσκεκλημένους ομιλητές και εκατοντάδες συμμετέχοντες. Έχουμε φιλοξενήσει συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (roundtable discussions), γεύματα εργασίας και ανοιχτές εκδηλώσεις με δεκάδες συμμετέχοντες (φοιτητές, νέους επαγγελματίες, διευθυντές επιχειρήσεων-υπάλληλοι, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων). Η θεματολογία των δράσεων κυμαίνεται σε μια μεγάλη κλίμακα όπως:

  • καινοτομία και δημιουργικότητα
  • νεανική επιχερηματικότητα
  • startups (νεοφυείς επιχειρήσεις)
  • γυναικεία και κοινωνική επιχειρηματικότητα 
  • χρηματοδότηση νεοσύστατων επιχειρήσεων και κεφαλαία επένδυσης υψηλού ρίσκου, 
  • επιχειρηματικές αξίες και  ηγεσία
  • ανάπτυξη και προώθηση ανταγωνιστικών τοπικών αγροτικών προϊόντων 
  • συμβουλευτική σταδιοδρομίας 
  • σεμινάρια και εργαστήρια για ανάπτυξη δεξιοτήτων κλπ

Έχουμε πραγματοποιήσει αυτές τις δραστηριότητες σε πολλά επίπεδα τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, για ένα ευρύ φάσμα κοινού. Έχουμε επίσης συνεργαστεί με διάφορους φορείς για την ανάπτυξη διαδικτυακών πλατφορμών (εκπαίδευση σε ηλεκτρονικές δεξιότητες, ηλεκτρονική καθοδήγηση, ενίσχυση των εξαγωγών, προώθηση πρωτοβουλιών κ.λπ.). Τέλος, έχουμε συνδιοργανώσει  και υποστηρίξει επιχειρηματικά σχέδια / διαγωνισμούς σχετικά με startups και hackathons.

Το YET είναι επίσης μέλος του EU Digital Skills and Jobs Coalition.

Έχουμε αντιληφθεί τη σημασία των τεχνικών δεξιοτήτων (Digital Skills) και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital Transformation) στο τρέχον ελληνικό και παγκόσμιο περιβάλλον. Για αυτόν το λόγο αφιερώνουμε μια μεγάλη σειρά δραστηριοτήτων σε αυτούς τους τομείς έχοντας συνεργαστεί με παγκόσμιους φορείς όπως τη Google (Google Developers), τη Udacity, το Startup Europe Week (SEW) και τη Global Entrepreneurship Week (GEW). Τέλος, ασχολούμαστε ενεργά οργανώνοντας δεκάδες εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και εργαστήρια/workshops σε αυτούς τους κλάδους.