You are currently viewing Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – CoopSkills: Skills Empowerment for Cooperative Business Start-up

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – CoopSkills: Skills Empowerment for Cooperative Business Start-up

Το ΥΕΤ ήταν ο Ελληνικός φορέας του 4ου κύκλου δράσεων “virtual job shadowing” του προγράμματος Erasmus+ “CoopSkills: Skills Empowerment for Cooperative Business Start-up”. Επικεφαλής φορέας του προγράμματος είναι ήταν ο Irecoop Emilia-Romagna από την Ιταλία. Συνολικά η δράση διήρκησε μια εβδομάδα και πραγματοποιήθηκε ψηφιακά στην Ελλάδα, ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία και Κρήτη.

Οι συμμετέχοντες (εργαζόμενοι σε Ιταλικούς φορείς σχετικά με εκπαίδευση και υποστήριξη νέων επιχειρήσεων) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν (από τις 23 έως τις 27 Νοέμβρη 2020), με την καθοδήγηση του ΥΕΤ, διαφορετικά παραδείγματα φορέων και επιχειρηματιών, που μοιράστηκαν την εμπειρία τους σχετικά με εκπαίδευση, προγράμματα επιτάχυνσης επιχειρήσεων κλπ. Υπήρξε επίσης ένα ιδιαίτερο βάρος και ενδιαφέρον σε θέματα νεανικής, κοινωνικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Οι συμμετέχοντες μας είχαν την ευκαιρία αρχικά να συναντήσουν ψηφιακά την i4G και i4G Pro, που λειτουργούν ως coworking space / θερμοκοιτίδα και επιταχυντής και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προσφερόμενα προγράμματα υποστήριξης νέων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια συζήτησαν θέματα γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας με τον Αναπτυξιακό Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και το Orange Grove.

Ακολούθησε η ψηφιακή επίσκεψη στην Λαμία και τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς (Stevia Hellas Coop). Εδώ αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από την περιβαντολογική βιωσιμότητα και την κοινωνική βελτίωση μέσω του συνεταιριστικών συνεργασιών. Με την επαφή με το Found.ation οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για όλες τις δράσεις φιλοξενίας, υποστήριξης και επιτάχυνσης startup που προσφέρει ο φορέας, καθώς και για τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ιδεών και ομάδων.

Το ψηφιακό ταξίδι συνεχίστηκε με την επικοινωνία με το OK!Thess, όπου υπήρξε ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την οικονομική υποστήριξη και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για συνεταιριστικές πρωτοβουλίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις εμπειρίες των επιχειρηματιών της Wise Greece και του Alios Tours, δύο προσπαθειών με έντονη κοινωνική ματιά.  

Η δράση “CoopSkills: Skills Empowerment for Cooperative Business Start-up” (Erasmus+ Project – KA1 Mobility Staff – VET), χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

#euprojects #CoopSkills #Erasmusplus #yetngo

[Best_Wordpress_Gallery id=”246″ gal_title=”EU Program – Coopskills”]