You are currently viewing Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DiFens – Τελική συνάντηση εργασίας και Σύνοδος ολοκλήρωσης στην Λευκωσία

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DiFens – Τελική συνάντηση εργασίας και Σύνοδος ολοκλήρωσης στην Λευκωσία

Ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DiFens ήταν η Λευκωσία της Κύπρου. Εκεί πραγματοποιήθηκε, υπό την φιλοξενία του Πανεπιστημίου της Κύπρου, η 2μερη δράση για την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση εργασίας, με θέματα συζήτησης τα παραδοτέα του προγράμματος, την πλατφόρμα DiFens και το e-Manual και βιώσιμες στρατηγικές για αυτά. Επίσης, υπήρξαν τελευταίες συζητήσεις σχετικά με την οικονομική διαχείριση και την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού του προγράμματος.  

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου μια ανοιχτή, διεθνής εκδήλωση, με στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του προγράμματος. Υπήρξαν σχετικές παρουσιάσεις από τους εταίρους και από τοπικούς και διεθνείς καλεσμένους, startups και επιχειρηματίες. Όλοι οι εταίροι του προγράμματος παρουσίασαν την δημιουργία τους, με παρουσιάσεις και εργαστήρια σε θεματικές όπως Cybersecurity, Digital Risk Assessment, Business Digitalization, Legal Issues, GDPR and Digital Security for Young Social Innovators.

Το ΥΕΤ συμμετείχε με παρουσίαση στην θεματική ευθύνης του, Business Digitalization, από τους Co-founders κ. Βασίλη Τσουλή και  κ. Νάσο Παναγιωτίδη. Είχαμε την χαρά να ενώσει δυνάμεις μαζί μας η Founder & CEO της Grekaddict.com, κα Σουζάνα Θεοδωρίδου, η οποία παρουσίασε την startup της, σε σχέση με την θεματική του Business Digitalization.

Η εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν πολύ επιτυχημένη, με συμμετοχή περισσότερων από 70 ατόμων, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ.  

Το Πρόγραμμα DiFens έλαβε δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Key Action 2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices, Action: Strategic partnership for youth).

Εταίροι του Προγράμματος:

  • University of Cyprus – Software Engineering and Internet Technologies (SEIT) Laboratory (Lead Partner)
  • LIF – Law and Internet Foundation, Bulgaria
  • Kielce Technology Park – Poland
  • Celjski mladinski Center – Celje Youth Center – Slovenia
  • Young Entrepreneurs of Thessaloniki – YET

Program official websites:

www.difens-project.eu

www.difens.eu

DiFens E-Manual

#yetngo #erasmus+ #euprojects

[Best_Wordpress_Gallery id=”195″ gal_title=”EU Program – DiFens Closing Conference Cyprus 02.2019″]