You are currently viewing Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action: Ice Wonders II

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action: Ice Wonders II

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου (8 – 18 Φεβρουαρίου 2013) στην ιστορική πόλη της Δρέσδης (Σαξονία, Γερμανία) και χρησιμοποίησε την δημιουργία γλυπτών στον πάγο σαν μέσο δημιουργίας και πολιτισμικής διάδρασης. Κατά την διάρκεια αυτής της 8ήμερης δράσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συνεργαστούν, να διασκεδάσουν με άλλους νέους από 5 χώρες (Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία) με ζωηρό ενδιαφέρον για τις καλές τέχνες, και πιο συγκεκριμένα για την γλυπτική στον πάγο. Παράλληλα, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία διαπολιτισμικής επαφής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε σεμινάρια – workshops με βάση την μη-τυπική εκπαίδευση, με εισηγητές κατηρτισμένους επαγγελματίες και ηγέτες ομάδας. Τα σεμινάρια είχαν στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τον κόσμο της γλυπτικής στον πάγο και να λειτουργήσουν ως καταλύτες για επικοινωνία και διάδραση.

Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε έκθεση σε κεντρική πλατεία της Δρέσδης. Εκεί, η τοπική κοινότητα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να απολαύσει το δημιουργικό αποτέλεσμα του προγράμματος “Ice Wonders II”. Πέρα από τα σεμινάρια, δράσεις ελεύθερου χρόνου (team building games, πολιτισμικές βραδιές, διαδραστικά παιχνίδια κ.ά.) κράτησαν τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε υψηλό επίπεδο.

Η διαφορετικότητα του προγράμματος ήταν ότι με μοναδικό τρόπο χρησιμοποίησε μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική δραστηριότητα όπως η γλυπτική στον πάγο για να πετύχει την επικοινωνία και διάδραση νέων με διαφορετικά ερεθίσματα.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”52″ gal_title=”EU Program – Ice Wonders II”]