You are currently viewing Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action: Nature Reverence II

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action: Nature Reverence II

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου (1 – 12 Αυγούστου 2013) στην περιοχή της Σαξονίας στην Γερμανία (Εθνικό Πάρκο) και αφορούσε στην πολιτισμική διάδραση των συμμετεχόντων, μέσω της επαφής τους με την φύση και την ενασχόληση τους σε αθλητικές κυρίως δραστηριότητες. Κατά την 12ήμερη δράση οι 7 ομάδες – χώρες που συμμετείχαν (Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα) είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να διασκεδάσουν μέσω καθημερινών εξορμήσεων στο Εθνικό Πάρκο και με κοινό ενδιαφέρον το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε σεμινάρια – workshops με βάση την μη-τυπική εκπαίδευση, με εισηγητές κατηρτισμένους επαγγελματίες και ηγέτες ομάδας. Τα σεμινάρια είχαν στόχο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με ποικίλες δραστηριότητες (αθλήματα, χορός, μαθήματα προσανατολισμού κλπ). Οι καθημερινές πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο, βοήθησαν στην καλύτερη προσαρμογή στην φύση. Επιπλέον, την τελευταία ημέρα του προγράμματος οι συμμετέχοντες κατασκηνώσαν σε σπηλιές, μέσα στο δάσος και έγιναν ένα με την φύση. Πέρα από τα σεμινάρια, δράσεις ελεύθερου χρόνου (team building games, πολιτισμικές βραδιές, διαδραστικά παιχνίδια κ.ά.) κράτησαν τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε υψηλό επίπεδο.

Το προγράμμα κατάφερε να συνδέσει με επιτυχία την ενασχόληση με το περιβάλλον και αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, πετυχαίνοντας τον στόχο για επικοινωνία και διάδραση των νέων που συμμετείχαν σε αυτό.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”64″ gal_title=”EU Program – Nature Reverence II”]